Nővérhívó rendszer kórházak és egészségügyi létesítmények számára

A Linde nővérhívó megoldása, innovatív kórházak, ápolási otthonok és egészségügyi létesítmények részére. Lehetővé teszi a költségek csökkentését, az ápolószemélyzet hatékonyságának és a betegek elégedettségének növelését.

10 +1 dolog, amit tudni kell egy jó nővérhívó rendszernek

  1. Legyen minden ágynál a beteg által könnyen elérhető és kezelhető hívógomb, nyugtázás funkcióval.
  2. Minden vizes helyiségben (fürdőszoba, WC) legyen vészhívó.
  3. Minden kórterem ajtaja fölött legyen jelzőfény, hogy az ápoló személyzet gyorsan és egyszerűen azonosítsa a hívás helyét.
  4. Tagolt épületek, hosszú folyosók esetén legyenek folyosói kijelzők a hívás helyének kijelzésére.
  5. A rendszer adjon arra lehetőséget, hogy egyszerre befutó több hívás esetén, vagy vészhelyzetben az intézkedő ápoló a beteg mellől kérhessen orvosi segítséget vagy jelezze más közreműködő igényét.
  6. Legyen vezeték nélküli jeltovábbító rendszer, melynek segítségével az ápoló személyzet akkor is értesül a hívásról amikor nem tartózkodik a nővér szobában.
  7. A vezeték nélküli rendszer garantálja a megfelelő lefedettséget, és szükség esetén tartalmazzon jelismétlőket, amelyek kibővítik a jel hatótávját így nagy területen vagy több emeleten elhelyezkedő gyógyászati egységek esetén is biztosítja az ápolószemélyzet hatékonyságát és a betegek elégedettségét.
  8. Minden nővérnél legyen vezeték nélküli telefon, amely könnyen használható és hordozható.
  9. Legyen a nővérszobában felügyelő terminál, folyamatos állapotmegjelenítéssel.
  10. A rendszer rögzítsen minden eseményt és hívást, ahol az arra jogosultsággal rendelkező felhasználók megtekinthetik a segélyhívásokra vonatkozó információkat és ellenőrizhetik, hogy miként kezelte azokat az egészségügyi személyzet.         +1    Mobiltelefonokra történő átirányítás, SMS értesítések. A nővérhívások automatikus átirányítása engedélyezhető egy előre megadott mobiltelefonszámra és a hozzátartozók SMS értesítést kaphatnak a beteg által küldött riasztásokról és a kórházi személyzet által tett intézkedésekről.

A Linde Healthcare kínálatában az ágylámpasávokat gyártó partnerének jóvoltából immár megtalálhatóak a korszerű nővérhívó rendszerek is. Az integrált műszaki megoldásban a BTicino SpA (Varese – Olaszország) szállítja a nővérhívó rendszert, amely lehetővé teszi a betegek és az ápolószemélyzet közötti egyszerű és közvetlen kommunikációt. A Wildix (Nagy-Britannia) biztosítja az orvosok és a nővérek számára a BTicino rendszerhez csatlakozó vezeték nélküli telefont.
A BTicino hívórendszer a BUS/SCS technológiát használja a különböző eszközök közötti jeltovábbításhoz és kezeléshez (beteg vezérlőpanelek, szobai és felügyeleti terminálok, folyósói kijelzők, szobaajtó melletti jelzőfények, stb). A beteg vezérlőpaneljéről küldött riasztás azonnal megjelenik a nővér felügyeleti terminál kijelzőjén, és a beteg szobáján kívül elhelyezett jelzőfény kigyullad.
A Wildix W-AIR rendszer egy csúcstechnológiás termék. A rendszer az új vezeték nélküli CAT-iq technológiát alkalmazza (fejlett vezeték nélküli technológiai – internet minőség) amely kombinálja a telefont és az internetet, így lehetővé teszi számos fejlett funkció használatát. A W-AIR egy vezeték nélküli telefon, amely segíti a kórházi személyzetet, mivel könnyen használható és hordozható, köszönhetően a mellékelt csiptetőnek. 


Letölthető anyagok:Nővérhívó rendszer.pdf

További információért keresse alkalmazástechnikai mérnökünket: 

Csizmár Ákos
e-mail: akos.csizmar@linde.com
mobil: +36-20-345-9401

Debreczeni Ádám
e-mail: adam.debreczeni@linde.com
mobil: +36-20-338-7172