Orvosi hélium és oxigén elegyek

Az orvosi hélium-oxigén elegyek alkalmazási köre jelentősen kitágult, az alkalmazások túlnyomó többsége az elegyek kis sűrűségén alapul.

A légúti ellenállás a légutak keresztmetszetétől és a belélegzett gáz sűrűségétől függ. Amikor a nitrogént (vagy a levegőt) hélium helyettesíti, a légutak ellenállása a belélegzett gáz alacsonyabb sűrűsége miatt csökken.

Az orvosi hélium és oxigén elegyek segíthetik az oxigénáramlást a légutakban a súlyos obstruktív légúti betegségben szenvedőknél olyan esetekben, mint a felső légúti obstrukció, az asthma bronchiale, az idült obstruktív légúti betegség (COPD), a bronchiolitis vagy a krupp. E betegségek esetén különböző tünetegyüttesek léphetnek fel a betegeknél. Ilyen a fulladás, az artériás vér oxigénszintjének a normális érték alá csökkenése és esetlegesen a légzőizmok elgyengülése a kifáradásuk miatt. Az orvosi hélium + oxigén elegyek enyhíthetik ezeket a tüneteket, megkönnyítve a beteg légzését, és csökkentve a levegővételhez szükséges erő mértékét, így segítenek a légzési elégtelenség bekövetkeztének elhárításában

A HELIOX a nebulizátoros kezelésben alkalmazható mint hajtógáz a porlasztáshoz és mint vivőgáz az aeroszol belélegeztetéséhez.


Anaesthetist fitting mask to a patient

Kérdése van? Rendelni szeretne?