Gyógyászati, orvosi gázhálózat időszakos felülvizsgálat

Cégünk az OGYÉI Orvostechnikai Főosztály engedélyével végzi tevékenységét.

Periodical inspection

Az orvosi gázhálózattal rendelkező egészségügyi létesítményeknek a 4/2009 (III.17) EüM rendelete alapján 3 évenként a jogszabályban rögzített módon szükséges a saját rendszerük felülvizsgálata. 

Cégünk az OGYÉI Orvostechnikai Főosztály engedélyével végzi tevékenységét.

A felülvizsgálat során az alábbi részegységeket vizsgáljuk:

  • cseppfolyós orvosi gáz tárolók
  • palackos orvosi gáz tárolók
  • gépes központok (vákuum, sűrített levegő)
  • orvosi gázellátó csővezeték
  • orvosi gáz vételi helyek
  • jelző riasztó rendszer
  • villamos biztonsági vizsgálatok.

A helyszíni vizsgálatok után a minden részegységre kitérő jegyzőkönyvben foglaljuk össze az esetleges hibákat. Ha a szabványos előírásoknak megfelelő a vizsgált egység, akkor azt zöld, megfelelőséget jelölő matricával látjuk el. Ha kismértékű eltérést tapasztalunk, akkor az egységet sárga, ideiglenesen alkalmas jelölő matricával látjuk el. Ennek érvényessége 2 hónap, ami alatt a javítást el kell végezni. Nagy fokú vagy betegeket veszélyeztető eltérés esetén piros matricával jelöljük, hogy az adott részegység nem használható a hiba kijavításáig.

A vizsgálat elvégzését az OGYEI engedélyével kiállított tanúsítvánnyal bizonyítjuk, amit a jegyzőkönyvvel együtt eljuttatunk az adott kórháznak.

A hálózat felülvizsgálatát egyedi árajánlat és megrendelés alapján végezzük, amit egy felmérés előz meg. A velünk kapcsolatban álló kórházak esetében általában a karbantartási szerződésbe foglalva biztosítjuk a felülvizsgálati szolgáltatásunkat, amit 3 évenkénti automatikusan elvégzünk.

További információért keresse alkalmazástechnikai mérnökünket:
Ékes Márton
e-mail:    marton.ekes@linde.com
mobil:    +36-70-442-3313