Gyógyászati, orvosi gázhálózat kivitelezés

A Linde Gáz Magyarország Zrt.  az elkészítettet tervek alapján az érvényben lévő szabványok figyelembevételével kiépíti a medikai gázhálózatot és a hozzá tartozó cseppfolyós, palackos és gépes központokat. Cégünk minősített beszállítóktól vásárolja meg a medikai CE jeles termékeket, melyet a kivitelezés során telepít az új gázhálózatban.

Gázhálózat kiépítése a gázközpontoktól a függőleges és vízszintes gerincvezetékek kiépítéséből, illetve a műtői-, intenzív-, rendelői- és kórtermi ágvezetékek kiépítéséből áll. Gázközpontok lehetnek cseppfolyós, palackos és gépes központok. Gépes központok esetében beszélhetünk medikai sűrített levegő-, technikai sűrített levegő- és vákuum központokról. Palackos központok esetében működési elv alapján automata és félautomata gáz nemenként megvizsgálva oxigén-, szintetikus levegő-, altatógáz- és széndioxid központokat különböztetünk meg. A cseppfolyós központ mindig nagyobb méretű (a több vételi hellyel rendelkező intézmények oxigén- és nitrogén ellátását szokták ily módon biztosítani).

A gázhálózat végpontjai a medikai vételi helyek, melyekből cégünk minden típusú vételi egységet forgalmaz, amely az országban ismert, illetve Európában használatos. 

A gázhálózat használatához, illetve a betegápoláshoz szorosan kapcsolódnak a medikai gázeszközök, melyből cégünk több gyártó termékét forgalmazza. Medikai gázeszközök például a következők lehetnek: oxigén párásító, vákuum szabályozó, mellkas szívó készülék, váladékgyűjtő edény, reduktorok, párásító palack, biztonsági edény.

Letölthető anyagok: Tartályok és orvosi gáz csővezeték rendszerek telepítése.pdf

További információért keresse alkalmazástechnikai mérnökünket: 

Csizmár Ákos
e-mail: akos.csizmar@linde.com
mobil: +36-20-345-9401

Debreczeni Ádám
e-mail: adam.debreczeni@linde.com
mobil: +36-20-338-7172