Orvosi hélium és oxigén elegyek

Az orvosi hélium-oxigén elegyek alkalmazási köre jelentősen kitágult, az alkalmazások túlnyomó többsége az elegyek kis sűrűségén alapul.

A légúti ellenállás a légutak keresztmetszetétől és a belélegzett gáz sűrűségétől függ. Amikor a nitrogént (vagy a levegőt) hélium helyettesíti, a légutak ellenállása a belélegzett gáz alacsonyabb sűrűsége miatt csökken.
Az orvosi hélium és oxigén elegyek segíthetik az oxigénáramlást a légutakban a súlyos obstruktív légúti betegségben szenvedőknél olyan esetekben, mint a felső légúti obstrukció, az asthma bronchiale, az idült obstruktív légúti betegség (COPD), a bronchiolitis vagy a krupp. E betegségek esetén különböző tünetegyüttesek léphetnek fel a betegeknél. Ilyen a fulladás, az artériás vér oxigénszintjének a normális érték alá csökkenése és esetlegesen a légzőizmok elgyengülése a kifáradásuk miatt. Az orvosi hélium + oxigén elegyek enyhíthetik ezeket a tüneteket, megkönnyítve a beteg légzését, és csökkentve a levegővételhez szükséges erő mértékét, így segítenek a légzési elégtelenség bekövetkeztének elhárításában
A HELIOX a nebulizátoros kezelésben alkalmazható mint hajtógáz a porlasztáshoz és mint vivőgáz az aeroszol belélegeztetéséhez.

This is an image selection covering the following areas: Breathing, family and caregiver, hospital scenes, patient care at home and in hospitals, professionals at work, patient transport, elderly home, emergency situations and some more.

Please note that all pictures are stock images from Getty Images who is the rights holder. They are not exclusively photographed for Linde. Competitors might also use them – therefore don’t use them for specific Healthcare/product campaigns as key visuals. They don’t replace any existing Global Healthcare campaign. They should be used to enrich content and stories on inner pages or webpages when needed. All pictures are royalty free and can be used for printed material and web.

Kérdése van? Rendelni szeretne?