Orvosi gázok kardiopulmonális vizsgálatokhoz

A kardiopulmonális vizsgálatoknál alkalmazott orvosi gázok a légzésfunkció és a keringési perctérfogat meghatározása során kulcsfontosságúak.

A kardiopulmonális vizsgálatok során alkalmazott orvosi gázok (más néven orvosi gázok a légzésfunkció vizsgálatához) olyan gázelegyek, amelyek az alapgázon kívül kis mennyiségben a vizsgálathoz szükséges kalibrálógáz-komponenst is tartalmaznak. A vizsgálat során a kilélegzett gázt elemzik, ahol a kalibráló gáz koncentrációjában jelentkező különbségek felhasználhatók a tüdőfunkció és a kisvérköri áramlás vizsgálatához. Ezeket a gázelegyeket diagnosztikai készülékekben alkalmazva a tüdő különféle funkcióinak mérése végezhető el a kórisme támogatásához olyan súlyos tüdőbetegségekben, mint az asthma bronchiale, az idült obstruktív légúti betegség vagy az intersticiális tüdőbetegség.

A tüdőfunkciók méréséhez használt különleges gázelegy szén-monoxid és hélium egyensúlyi keveréke oxigénnel és nitrogénnel. A szén-monoxid a tüdő diffúziós kapacitásának vizsgálatában, míg a hélium a tüdőtérfogat mérésében jelent segítséget.Doctor uses lung test gas for checking lung function patient.

Kérdése van? Rendelni szeretne?