Oxigén központ telepítés

A Linde Gáz Magyarország Zrt. minden esetben az orvosi gázhálózati tervben szereplő, illetve a szabványnak megfelelő medikai CE jellel rendelkező központot telepít.

Oxigén központ telepítés
Oxigén központ telepítés

Oxigén központ telepítésénél figyelembe kell venni a fogyasztás mértékét. Nagy vételi hely számmal rendelkező egészségügyi intézmény esetében célszerű a cseppfolyós oxigénellátást választani, mivel ilyen esetben egy vákuumszigetelt tartályban tároljuk cseppfolyós állapotban a gyógyításra szánt gázt, tehát a nagyobb fogyasztás mellet is ritkítani lehet a töltési periódust.

Palackos ellátást a cseppfolyós tartály tartalékaként vagy kisebb fogyasztású helyeken célszerű alkalmazni. Palackos központ esetében is a fogyasztásnak megfelelő teljesítményű központot és palack mennyiséget kell telepíteni.  Palackos központ esetében működési szempont alapján automata vagy félautomata központokat különböztetünk meg. A kiürült palackok cseréje miatt mindkét esetben szükség van emberi beavatkozásra, de az átváltó központnak köszönhetően az aktív és tartalék oldal közötti váltás automatikus, így a gázellátás folyamatos és a kiszolgáló személyzet munkája is könnyebb.

További információért keresse alkalmazástechnikai mérnökünket:
Csizmár Ákos
e-mail: akos.csizmar@linde.com
mobil: +36-20-345-9401