Orvosi dinitrogén-oxid és oxigén fix keveréke (50%:50%)

A Linde Healthcare kínálatában megtalálható a dinitrogén-oxid / orvosi oxigén fix, 50%-50%-os elegye, melyet éber szedáció elérésére alkalmaznak az egészségügyben, világszerte széles körben.

Enyhe, vagy közepes intenzitású, rövid ideig tartó fájdalom kezelésére javallt, ha gyorsan kialakuló és gyorsan megszűnő fájdalomcsillapító hatást kívánunk elérni. Az orvosi gázkeverék OGYÉI törzskönyvvel rendelkező gyógyszer.

Bármely életkorú beteg esetén alkalmazható, kivéve az egy hónapnál fiatalabb csecsemőket.

Az orvosi gázkeveréket adagolhatjuk a LIV-szelepes palackokból folyamatos áramlással orrmaszkon keresztül vagy „On-demand” szelep segítségével, arcmaszkon vagy szájcsutorán keresztül. A terápiához szükséges tartozékokat, egyszer használatos eszközeinket webshopunkban találja meg:
Inhalációs fájdalomcsillapítás eszközei
Fogorvosi eszközök
Fogorvosi szettek

Mivel alkalmazása nem invazív módon, hanem inhalációval történik, nincs szükség vénás kanül bevezetésére vagy vénás kapu nyitására a testen. Az inhalációs beviteli móddal is felépül fájdalomcsillapító és szedatív hatása.
Az 50% dinitrogén-oxidot és 50% oxigént tartalmazó inhalácós gyógyszer további előnye az összetételéből fakad: alkalmazása megelőzheti a hypoxiát magas oxigén tartalma miatt.

Felhasználásának feltétele: érvényes működési engedéllyel rendelkező egészségügyi intézmény, szolgáltató.

További információért keresse Dr. Bencze Tünde, gáz terápiák specialistát!
e-mail: tunde.bencze@linde.com
mobil:+36-30-349-2237


COVID-19 tájékoztatás (részlet): 

• A távoli N2O/O2 gázvételezéshez használt ún. „On-demand” szelepek páciensek közötti tisztítására és fertőtlenítésére kiemelt figyelmet kell fordítani a COVID-19 járvány alatt. Az egyszer használatos eszközöket minden páciens kezelését követően ki kell dobni az egészségügyi intézmény által biztosított, fertőző egészségügyi hulladék kidobására szolgáló konténerbe.
Az „On-demand” kezelési mód – a COVID-19 pandémiás vírusterjedést minimalizáló, az előírt, egészségügyi és gyártói biztonsági intézkedések betartásával, az eddig rendelkezésünkre álló evidenciák tükrében, mérlegelve a kockázat/előnyt – továbbra is alkalmazható.
Amennyiben az egészségügyi intézményben továbbra is szükséges ilyen rendszerek alkalmazása, akkor 0,22 mikrométeres szűrő használata javasolt a levegőbe kerülő vírusrészecskék mennyiségének csökkentése érdekében.*

• A COVID-19 járvány alatt nem ajánlott az N2O és N2O/O2 gázkeverék használata olyan gázvételező rendszerrel, mely nem használható szűrővel (fogorvosi beavatkozások során éber szedáláshoz használt nazális N2O adagolórendszer), és ezáltal a beteg által kilélegzett gáz, szűrés nélkül a környező levegőbe kerül.*

Forrás:
* OGYÉI, 2020. június 04-én kelt DHPC Tájékoztató levele a N2O-ot és N2O/O2 ekvimoláris keverékét tartalmazó orvosi gázkészítmények COVID-19 pozitív betegeknél történő alkalmazása esetén ajánlott óvintézkedésekről